Vedligeholdelse

  • Vedligeholdelse

    Vedligeholdelse

Vedligeholdelse

Har du et gulv eller en overflade, som er behandlet med enten lak, olie eller lud og sæbe, er det en god ide at vide hvordan denne overfladebehandling rengøres, og vedligeholdelse på bedst mulig måde.

Brønning Gulvfirma vil derfor give lidt gode råd til dette.


Kontakt os

Lak

Har du et lakeret gulv, er det forholdsvis nemt at holde rent. Støvsugning bør gøres ofte, især hvis der er meget aktivitet i hjemmet. Du bør også jævnligt vaske gulvet med varmt vand, hvori du har opløst universalrengøring. Universalrengøring indeholder stoffer, som fjerner fedt og opløser pletter, og derfor er universalrengøring godt på et trægulv der er lakeret.

Det er vigtigt, når gulves skal vaskes, at kluden eller moppen der bruges, er vredet hårdt op inden du går i gang. Lakken har nemlig ikke godt af alt for store mængder vand, og sker dette for ofte kan du beskadige gulvet på længere sigt. Hvis du med tiden synes at der er kommet småridser i overfladen, og at lakken begynder at se slidt ud nogle steder, er det sandsynligvis tid til et nyt lag lak.

Dette kan gøres med en let slibning og efterfølgende en ny lakbehandling. Det kan være svært, at reparer på et lakeret gulv, hvis skaden er sket, så heller være ude i tide og søg gerne råd og vejledning af en fagmand.


Kontakt os

Olie

Er dit gulv oliebehandlet, har det en rå, smuk og naturlig overflade, men det kræver os lidt ekstra vedligeholdelse.

Støvsugning bør gøres ofte, så skidt og snavs ikke sætter sig, og trædes ned i gulvet.

Når du vasker dit olieret gulv, er det vigtigt at du bruger en oliesæbe som passer til den type oliebehandling der er på dit gulv. Det kan f.eks. være en naturoliesæbe til naturolieret gulv og en hvidpigmenteret til et hvidolieret gulv.

Vær dog opmærksom på ikke at bruge den hvidpigmenteret oliesæbe, hvis gulvet er lyst nok i forvejen, da sæben kan sætte sig og danne ujævnheder i overfladen, der kan i stedet bruges en neutral gulvsæbe, som ikke har nogen pigmentering. Småridser og mindre trygmærker kan oftest rejse sig igen, når du vasker gulvet, så det bliver pænt på ny. Sørg altid for at læse anvisningen på produktet grundigt, inden du tager det i brug.

Det er meget forskelligt hvor ofte et gulv skal have olie, det afhænger af hvor meget aktivitet der er på gulvet, og hvor god du/i er til selv, at vedligeholde det med støvsugning og vask Men er du i tvivl om dit gulv trænger til olie, så kontakt en fagmand for råd og vejledning.


Kontakt os

Lud og sæbe

Et ludbehandlet gulv er forholdsvis nemt at holde, men det er vigtigt at det er blevet mættet med sæbe, og at du vasker det jævnligt så det er modstandsdygtigt over for skidt og snavs.

Støvsug ofte, så du mindsker at skidt og snavs sætter sig i gulvet.

Hvis dit gulv er blevet afslebet, og efterfølgende ludbehandlet, skal det som regel vaskes med sæbe bagefter. Her er det en god ide, at vaske gulvet mellem 5 og 10 gange efter hinanden, så det bliver mættet med sæbe, inden du stiller møbler ind på gulvet igen, da man som oftest ikke flytter alle møblerne, når man efterfølgende vasker gulvet.

Hvis der kommer småridser og mindre trygmærker rejser det sig som regel igen ved vask, så gulvet bliver pænt på ny. Det kan næsten ikke undgås, at dit gulv får et gråligt skær med tiden, selv om du støvsuger det ofte, da skidt og snavs, som sidder i overfladen bliver vasket ned i gulvet, men det er der råd for.

Gulvet kan få en let slibning, og renses op i grundens hvis det er nødvendigt, og efterfølgende vaskes det med et nyt lag sæbe. Det kan være en større opgave, hvis man ikke har den rette erfaring og resultatet kan blive derefter, så kontakt en fagmand for råd og vejledning.

Kontakt os